Ons gezondheidsbeleid

Gezonde voeding en voldoende beweging houden ons allemaal bezig. Ook op school zijn we hier bewust mee bezig:

• Tijdens de speeltijd eten we een droge koek, een lekker stukje fruit of groenten.
    Op woensdag en vrijdag is het steeds fruit- of groentendag.
  • Met het project ‘Kraantjeswater’ willen wij het drinken van water promoten. Ook in de eetzaal bieden we fris water aan, want wij zijn een Kraantjeswaterschool. Daarom vragen wij u om geen gesuikerde drankjes mee te geven naar school.
    De kinderen kunnen altijd water drinken uit hun eigen waterbeker in de klas of een herbruikbare waterfles van thuis.
  • De boterhammen nemen we best ook mee in een stevige, genaamtekende brooddoos in plaats van aluminiumfolie.
  • We sorteren het afval in de juiste vuilnisbak.
  • Vanaf onze oudste kleuters bewegen de kinderen dagelijks in het project van One mile a day.
  • Snoep is niet toegelaten op school.
  • In alle klassen bieden we lessen aan rond gezondheidsopvoeding.

Wij werken momenteel aan een uitbreiding van deze visie omdat we inzien dat gezondheid meer is dan alleen eten, drinken en bewegen. Eens die klaar is, verschijnt deze op onze website.