Oog voor lekkers

Dat fruit, groenten en melk gezond zijn, hoef je niemand meer te vertellen.
Met de steun van de ouderraad krijgen de kinderen op vrijdag een gratis stuk fruit.
Enkele vrijwilligers komen dit steeds voor onze kinderen versnijden.

Iedereen weet het, maar ‘weten’ is nog niet gelijk aan ‘eten’! Kinderen eten te weinig fruit en groenten en drinken te weinig melk, zo blijkt uit recent onderzoek.  Zowel scholen, leerkrachten als ouders hebben een voordbeeldfunctie bij het aanleren van gezonde voedingsgewoonten.

Met het initiatief Oog voor Lekkers wordt een stap in die richting gezet: op een vaste dag in de week (vrijdag en woensdag) eten de leerlingen samen een stuk fruit of groenten als tussendoortje.
Leerkrachten kunnen, door met de leerlingen actief aan de slag te gaan met groenten, fruit en samen de tijd te nemen om gezond te eten en te drinken, hun steentje bijdragen aan Oog voor Lekkers.