Ouderraad

Wie zijn we?

De ouderraad bestaat uit een aantal geëngageerde ouders die samen met de school ervoor zorgen dat er ondersteuning is bij een aantal activiteiten voor leerlingen en hun ouders, en dit zowel met handen als met centen. Op die manier proberen we de ouders, grootouders, leerlingen en de school regelmatig samen te brengen en te informeren.

Waar staan we voor?

De ouderraad wil fungeren als spreekbuis tussen de ouders en directie, zowel via de ouderraad zelf als via de schoolraad. Daarnaast wil de ouderraad concreet helpen met de organisatie op school, enerzijds via financiële ondersteuning, als door de handen uit de mouwen te steken bij bijvoorbeeld de eerste schooldag, het schoolfeest, het afscheid van de zesdes, enzovoort.

Wat doen we?

De ouderraad organiseert jaarlijks een aantal activiteiten. Vast op het programma staan de kaarting en pannenkoeken- en chocoladeverkoop en sinds enkele jaren de carnavalsfuif. Ook bij het schoolfeest en grootouderfeest staan we paraat om er een onvergetelijke dag van te maken, dit zowel voor de kinderen als de ouders en grootouders.

Wat doen we met de opbrengsten?

De inkomsten worden steeds ingezet voor de kinderen van de school. Zo hielpen we recent de speelplaats opfrissen met nieuwe picknickbanken en speeltoestellen.
Ook leggen we elk jaar graag een eurootje bij voor de schooluitstappen, kermis, ontvangst van de Sint, … en krijgen de klassen een toelage om iets extra te kunnen doen met of voor de leerlingen. 

Graag verwelkomen we u op één van onze volgende activiteiten.

Interesse? 

De activiteiten en evenementen vragen veel energie en inzet. Hoe groter de groep van geïnteresseerde ouders, hoe breder het draagvlak en hoe meer er voor de school kan gedaan worden. Dit alles heeft maar één doel namelijk: de school en schoolomgeving zo positief mogelijk proberen te ondersteunen want: hoe beter de school, des te leuker het wordt voor onze kinderen! 

Daarom ook deze oproep aan alle geïnteresseerde ouders om in de ouderraad te stappen. We vergaderen ongeveer 5 keer per jaar. Daarnaast zijn er nog de diverse activiteiten waar iedereen volgens zijn eigen mogelijkheden aan deelneemt.

Hou je niet van vergaderen maar wil je wel graag helpen bij de praktische organisatie van onze activiteiten, laat het ons weten. Er is steeds hulp welkom, bijvoorbeeld voor de kaarting, de spelletjesnamiddag of het schoolfeest.

 

Wens je meer informatie of wil je graag meedoen ?
Stuur dan een mailtje naar onderstaand mailadres of spreek een van onze leden aan (zie het bijgevoegd overzicht).

Klik hier om kennis te maken met de leden van de ouderraad

Voor vragen over de ouderraad of activiteiten van de ouderraad: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.